Pont mint egy Porsche, kicsiben

2020.08.07. 16:58

Az érdekes pici Porsche-hasonmás Kínából jön – honnan máshonnan – méghozzá a Great Wall által alapított villanytautómárka, az Ora kínálatának eddigi legnagyobb tagja lesz, ES11 vagy Haomao (magyarul jó macska) néven.

A forma, azon túl, hogy jellegében erősen Porschés, más kölcsön-stíluselemeket is tartalmaz. Ilyen például az erősen Toyota Corolla fazonú tető- és ablakvonal, bár ez az autó egy számmal kisebb a japán ötajtósnál. A hossza 4,24 méter, a tengelytávja viszont meglepően hosszú, 2,65 méter.

Az autó műszaki megoldásairól egyelőre nagyon keveset sikerült kideríteni: összesen annyit tudunk, hogy egy 143 lóerős villanymotor mozgatja.

Korábban arról volt szó, hogy az Ora megpróbálkozna az R1 jelzésű kisautójával Európában is, ám a Haomao-ról ilyet sem hallani, pedig talán több esélye lenne, mint egy Smart másolatnak.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.