Pofára esés: máris visszaestek a brit autóeladások

2020.09.07. 06:53

Nagy-Britanniában csökkent az új autók eladása augusztusban éves szinten, ami nagy csalódás a piac szereplőinek, akik arra számítottak, hogy miután júliusban idén először nőttek az eladások, ez egy új trend kezdete lehet.

Kép 1

A brit autógyártók és autókereskedők szövetségének (SMMT) honlapjára pénteken felkerült adatok szerint augusztusban 87 ezer 226 új személyautót helyeztek forgalomba Nagy-Britanniában, 5,8 százalékkal kevesebbet, mint egy évvel korábban. Ez már azért is meglepő, mivel júliusban már 11 százalékos növekedést regisztráltak, ami alapján azt lehetett remélni, hogy a vírus miatt padlóra küldött piac túl van a nehezén. 

Az SMMT adatai szerint Nagy-Britanniában az idei első nyolc hónapban 915 ezer 615 új autó került forgalomba, 39,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbi 1 millió 519 ezerhez képest.

Hogy hosszú távon mit remélhet a brit autópiac, arról itt írtunk nemrég hosszan:

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.