Túl alacsony volt a vasúti híd, a szállított autókkal együtt nyúzta meg a vagonokat

2020.09.20. 12:03

Érdekes videó készült a napokban a Tennessee állambeli Memphis egy vasúti hídjánál. A túl alacsony híd/túl magas vagon miatt történt ez a különös hámozás, amiben nem csak a vagon lett megkopasztva, de több Ford és Lincoln is. Kétmillió dollár lett a kár ebből a logisztikai bakiból. 

Konkrét magyarázat nem jött arra, hogy mégis miért érkezett már egy megnyúzott vagonnal a hídhoz a szerelvény, de alighanem volt egy kicsit magasabb híd vagy magasságjelző nem sokkal korábban, ami lekapta a többinél kicsit magasabb vagon tetejét. Könnyen lehet, hogy már az első kopasztás után elkezdett lassítani a szerelvény, de egy ekkora tehervonat fékútja piszok hosszú. 

Ami viszont biztos, hogy Ford Explorerek és Lincoln Nautilusok voltak az áldozatok a vagonokban. Az Explorer ugye egy giga SUV, az USA-ban 33 ezer dollár (9,8 millió forint) az indulóára, a Nautilus pedig egy fél mérettel kisebb Edge-rokon, ami 41 ezer dollárról (12 millió forint) indul. Ezekből, valamint a vagonokat ért kárból jön össze az a kétmillió dolláros kár, amiről az eset kapcsán ír az amerikai sajtó. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.