Újabb körrekord a Volkswagen ID.R-nél

2020.09.27. 16:30

Nem volt titok, hogy a Volkswagen újabb rekordra készül, de nem a Blister Bergről volt szó, mint következő vadászterület az ID.R számára. Ennek ellenére összejött nekik egy új pályacsúcs, méghozzá brutális fölénnyel.

jvbh

A Volkswagen villanyautós arculatépítésének bevett eszköze most már harmadik éve az ID.R, amit kimondottan azért építettek a semmiből, hogy demonstrálni tudják, micsoda potenciál van egy 670 lóerős, elektromos céleszközben, ha köridőkről van szó. Ennek megfelelően túl vannak már pár rekordon, és októberre becéloztak egy újabbat: a Goodwood Motor Circuiten szeretnének egy új csúcsot futni, erre készülve mentek el nemrég a Blister Berg versenypályára, ahol a gyakorlás közben sikerült egy olyan szintű rekordot futni, ami várhatóan sokáig áll majd. Íme:

Amiben ez a kör külön érdekes, hogy most először nem Romain Dumas hajtotta rekordig az autót. Ezúttal a sokszoros német ralibajnok Dieter Depping vitte körbe az ID.R-t, aki 1:24,206-os körrel lőtte új magasságba a pályacsúcsot. Hogy ez kilenc másodperccel lett jobb, mint a korábbi csúcs az azért nem a villanyszörny fölényéről árulkodik, hanem arról, hogy eddig elkerülték az igazán komoly versenyautók Blister Berget. Akárhogy is: ez a videó alapján közel tökéletes kör jó előjel októberre, amikor is nekirugaszkodik a goodwoodi kísérletnek az ID.R.