A BMW rákapcsol az akkumulátorgyártásra

2020.09.28. 06:04

Duplázza a németországi akkumulátorgyártó üzemei számát a BMW: a dingolfingi üzem mellett hamarosan Lipcsében is gyártanak majd akksikat a németek. 100 millió eurót pumpálnak az új üzembe, ahol 2021-ben indulhat a termelés.

l 5f5fca7fe633e

Ahogy növeli a részben vagy teljesen elektromos autók gyártását a BMW, úgy van szüksége egyre több akkumulátorra. Kínában emiatt nemrég dupláztak a gyártókapacitásukon, de úgy fest, az európai gyártásnak sem sokáig elég már a dingolfingi üzem kapacitása. Ezért nyílik hamarosan Lipcsében is hasonló üzem, a városban, ahol 2013 óta gyártja a BMW első villanyautóját, az i3-at.

A lipcsei gyár valójában egy modul összeszerelő üzem lesz, ahova a cellák készen érkeznek a beszállítóktól. A sorozatgyártás 2021-ben indul, de a rá következő évben fut fel igazán. 2022-re 150 embernek ad majd munkát úgy, hogy a termelés maga amúgy erősen automatizált lesz. 

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.