Három Lexus tűnik el Európából

2020.10.17. 07:49

Az észszerűsítésnek egyelőre három Lexus esik áldozatul: a CT és az IS, amelyeknek az utódlása eddig is kétséges volt, illetve az RC kupé, amely iránt minimális az érdeklődés a kontinensen.

„Ez egy olyan döntés, amely a kínálatunk evolúcióján alapszik. Ha megnézzük az eladási számokat, az látszik, hogy Európában az SUV-k felé billen a mérleg.” - fogalmazott a cég szóvivője. Az idei eladások alapján valóban ez a realitás: míg az UX-ből bő 10 ezer, az NX-ből 7700 és az RX-ből csaknem 3500 példányt adtak el, a CT 2300, az IS 1100, az RC pedig alig több, mint 400 példányban fogyott.

A három modell közül az RC kupé az egyetlen, amely nem tűnik el teljesen: a sportos F változat, alighanem presztízs-okokból egyelőre a kínálat része marad. A CT-t és az IS-t viszont szép lassan kifuttatják: már csak addig maradnak elérhetők, ameddig az itteni raktárkészlet el nem fogy belőlük.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.