Alpine néven érkezhetnek a sportosabb Renault típusok

2020.10.21. 06:06

Az Alpine fura zárványként létezik a Renault-n belül: egyetlen típus készül, az A110, amely ahhoz nem elég kelendő, hogy üzletileg legyen értelme megtartani, viszont kiváló autó hírében áll, ami elég ahhoz, hogy a név értékesnek látsszon.

alpine logo

Eddig annyi derült ki Luca de Meo terveiből, hogy nem hagyná veszni az Alpine-ba ölt időt, pénzt, és energiát. A Formula 1-es csapatot a jövő évtől már Alpine-nak nevezik majd, és Le Mans-ban is a csúcskategóriában indítanak gyári istállót. Arra azonban, hogy mindezen hol nyerhet a gyártó bármit, épp csak utalt az igazgató.

Egy interjú során elárulta, hogy a Seatnál sikeresen működő tervek mentén indul el a Renault esetében is. „Ahogy a Cuprával tettük, meg kell találnunk a kapcsolódási pontokat az Alpine és a Renault között... Persze ezt nem tehetjük akárhogy, nem lesz Alpine változat a Kangoo vagy Espace modellekből, úgy fogjuk kivitelezni a tervet, hogy a típusok illeszkedjenek az Alpine márka karakteréhez.” - mondta.

Ez alapján arra lehet következtetni, hogy az eddig Renault Sport típusváltozatok – például a Clio és a Mégane sportváltozatai – a későbbiekben Alpine márkanéven készülhetnek, emellett hallani arról is, hogy a Captur és a Kadjar alapjaira is készíthetnek sportosabb típusokat.