London egyik hídján vesztette el uralmát Ferrarija felett egy sofőr

2020.10.28. 18:13

London belvárosában tegnap egy Ferrari sofőrje úgy döntött, hogy a kihalt Lambeth-hídon hajtja meg sportautóját, de azt nem kalkulálta bele, hogy üres úton is megtörténhet a baj.

0 The-moment-a-Ferrari-driver-crashes-on-Londons-Lambeth-bridge-

A szóban forgó Ferrari egy 812 Superfast, amit egy 6,5 literes V12-es szívómotor hajt. Az olasz sportautó 800 lóerőre képes és 718 Nm nyomatékot ad le a kerekekre, így a százas sprintet is egész elképesztő idő alatt teljesíti, mindössze 2,9 másodpercet igényel a művelet. A felvételen látszik, hogy a számok nem csak papíron félelmetesek, a túlzott önbizalom, illetve a józan ítélőképesség hiánya könnyen balesethez vezet.

A sofőr a teljes élmény érdekében ráadásul az elektronikát is kiiktatta, így a hídon már csak magára számíthatott. Utólag ez rossz döntés volt, a videón látszik, hogy egy finomnak szánt kormánymozdulatot követően elvesztette uralmát a Ferrari felett, és végül a híd korlátjába csapódott.

Az autó 100 millió forint körüli árát tekintve az anyagi kár minden bizonnyal jelentős, de a baleset rosszabbul is elsülhetett volna, hiszen elsodorhatta volna a közelben lévő kerékpárost is.

Forrás: Daily Mail