Van az a gép, amihez Porsche jár ajándékba

2020.11.06. 13:36

Úgy néz ki, nem hasítanak annyira az Embraer Phenom 300E sugárhajtású repülő eladásai, mert a brazil gyártó most egy ingyen Porschével szándékszik megnyerni magának a potenciális, de esetleg a konkurencia felé hajló vásárlókat.

Ennek érdekében rendeltek a Porschétől egy kifejezetten csak az Embraer vásárlók számára elérhető 911 Turbo S változatot: a kétféle ezüst árnyalatúra fényezett autók számára jellegzetes, kék-szürke belső teret is készít a Porsche.

Az ilyen egyedi részletektől eltekintve az Embraer számára készített autók ugyanazt tudják, mint a széria 911 Turbo S-ek, ami persze jelenleg a legerősebb szériagyártású modell a cég kínálatában, 650 lóerős motorral, 2,7 másodperces gyorsulással százra, és 330 km/h-s végsebességgel.

Az Embraer repülőgépe ennél persze még sokkal gyorsabb: a hasonló kisebb sugárhajtású gépek közt is egész gyorsnak számít a maga 859 km/h-s végsebességével. A 11 személyes gép egyébként bő 8 tonnát nyom, és 2,4 tonna üzemanyaggal több mint 3700 kilométert tehet meg egyhuzamban.

A Phenom 300E tehát nem rossz cucc, már ha valakinek telik rá: 9,5 millió dollár az alapkivitel, külön kívánságok nélkül. Így az árba simán belefér a Porsche, és mellette még egy csecsebecse: egy 1919 Globetimer UTC karóra is, amely szintén illeszkedik a két jármű jellegzetes színvilágához.