Megvan, mitől olyan büdösek az új Hyundai terepjárók

2020.11.15. 13:27

A fejtámla a felelős a szörnyű szagért, amire a Hyundai Palisade tulajdonosai panaszkodtak egy ideje. Egész konkrétan a világos Nappa-bőr belsőhöz járó műbőr borítású fejtámlákból jött a bűz, amit egy új beszállítóra fognak a koreaiak. 

1

A beszámolók szerint a prémium SUV-ben az újautó-szag távoztával, úgy 10-12 ezer kilométer után kezd el felbukkanni a bűz. A leírások szerint vegyi jellegű komponensek keverednek benne fokhagymás és használt zoknikra emlékeztető szagokkal; a probléma zárt utastérben folyamatos, bár 20 perc autózás nyitott ablakokkal teljesen kiszellőzteti a szagot. Miután nyáron végigszaladt a bolygó autós szaklapjain a hír, a Hyundai végre előállt a válasszal és egy lehetséges megoldással.

4

A válasz egy gyártástechnológiai hiba, amit egy új beszállító vétett. Mint mondják, már vissza is tértek a korábbi beszállítójukhoz, így az új Palisade-ekben már nem várható ilyen baki. A bűzösekkel pedig első körben szagtalanító sprével küzdenek meg. A fejtámla tartólyukaiba nyomják majd bele az anyagot, ami talán megszünteti a problémát. Ha mégsem, akkor egy speciális aeroszollal kezelik a fejtámlákat, és ha ez sem tünteti el a rossz szagot, akkor jön a fejtámlák cseréje. Mind a hét darabé.