Úgysem találják ki, miben lett rekorder a Porsche

2020.11.24. 14:20

Egy vezetéstechnikai oktató 55 percen át megállás nélkül driftelt – azaz csúszott keresztbe – az elektromos Porschével, a hockenheimi Porsche Experience Centre kifejezetten erre szolgáló nedvesített körpályáján.

Dennis Retera nyilván rutinban van, így talán tovább is csúsztathatta volna keresztbe az elektromos Porschét, de a 210 kör, és 42,171 kilométer is bőven elég volt ahhoz, hogy a Porsche Taycan neve is bekerüljön a Guiness Rekordok Könyvébe, a leghosszabban driftelő elektromos járműként.

A rekord egyik érdekessége, hogy egy hátsókerék-hajtású Taycant használtak hozzá, amilyet egyelőre csak Kínában forgalmaz a Porsche – az összkerék-hajtású változattal valószínűleg sokkal nehezebb lett volna előadni ugyanezt.

A sofőr szerint egyébként nem a Taycan fenekének megindítása volt igazán nehéz feladat, hanem az, hogy minél kevesebb teljesítményt használva stabil íven csúszásban tartsa a járművet. „Kormányzással igyekeztem ellenőrzés alatt tartani a sodródást, ez hatékonyabb módszer, és kisebb a megforgás veszélye, mintha a gyorsítópedált használtam volna.” - nyilatkozta Retera.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.