Megtartja V12-es motorját a Lamborghini

2020.11.26. 14:43

A Lamborghini Aventador jövőre lesz tíz éves, és úgy hallani, 2021-re meg is érkezik az utódja. Erről szivárogtatott az olasz sportkocsigyártó műszaki igazgatója, Maurizio Reggiani, bár tényleg kiskanállal adagolva az információt.

lambov12

A szakember egy interjú során ejtette el, hogy maradva a Lamborghini legrégebbi hagyományánál, megtartják a V12-es motort az Aventador utódjában, méghozzá mindenféle feltöltés nélkül. Annak érdekében azonban, hogy csökkentsék a fogyasztást és javítsák az emissziót, az új típus már hibrid hajtással készül. Reggiani arra is utalt, hogy a villanymotor az első kerekeket hajtja majd, aktív nyomatékelosztással, ami, ahogy fogalmazott, kivételes segítség lesz a sofőrnek az autó kezelésében.

A Lamborghini a legelső autójába is V12-es szívómotort építettek – az egy 3,5 literes, 280 lóerős, hat karburátoros gép volt – és azóta is mindig volt ilyen motorelrendezésű modell a kínálatban. Az Aventador legfrissebb változataiba 6,5 literes, 740 lóerős motort építenek. Ennél az utód motorja önmagában nem lesz feltétlenül nagyobb vagy erősebb, viszont a hajtáslánc elektromos része így is tovább növelheti az összteljesítményt, akár több száz lóerővel is.