Ez az öszvér váltaná a Ford Mondeót?

2021.01.04. 14:04

Egy kínai oldalon bukkantak fel az új Ford képei, amely egyes feltételezések szerint a Mondeót váltaná a márka kínálatában.

Az álcázás miatt sokat nem látni az autó részleteiből, viszont a jellege így is jól felismerhető: olyasfajta crossoverről van szó, amilyen az elektromos Mustang Mach-E: viszonylag magas építésű, ötajtós jármű, amely azonban így is inkább egy magas személyautónak tűnik, mint aszfaltra szelídített terepjárónak. Az ötajtós modell egyébként a képek alapján már-már kupészerű tetőt kap, ugyanakkor ötajtós kialakítású, és a magas farrész alapján tágas csomagtér is elfér majd a hátuljában.

Egy efféle stílusváltás egyáltalán nem meglepő: mind Európában, mind Észak-Amerikában egyértelműen elsöprik a hagyományos személyautókat, különösen a lépcsős hátú típusokat az efféle félszerzetek, de Kínában is népszerűek, ahol a hagyományos szedán iránti kereslet egyelőre tartja magát. A Ford eddig ugyan nem jelentette be, hogy meddig tartja piacon a Mondeót Európában, de korábbi hírek szerint 2021-re elkészülhet az új stílusú utód, és ezt támasztják alá ezek az újabb képek is.