Így néz ki egy halom autó, amiket egy összeomlott parkolóház romjaiból bányásztak ki

2021.01.04. 17:26

Továbbra sem tiszta, miért omlott össze tavaly októberben egy elzárt parkoló Dammám városában (Szaúd-Arábia Keleti tartományának székhelye), de a romok alá szorult roncsokat mostanra kimenekítették, és pont olyan állapotban vannak, mint gondolnánk.

alsaeedtowercollapse-1024x555

A tavaly történt balesetről a biztonsági kamerák készítettek felvételt, így látni a pillanatot, amikor a parkoló megadja magát, és a földszinten álló autókkal együtt megindul a talaj az eggyel lejjebb lévő szint felé. A videó önmagában is elég rémisztő lenne, de ráadásként az egyik alkalmazott pont az összeomlás pillanatában indult le a föld alatti szinthez vezető lépcsőn, és óriási szerencséje van, hogy nem fél perccel korábban ment.

Az alsó szinten álló autókra tehát a komplett felső szint, és annak flottája zuhant rá, így már a baleset bekövetkeztekor sem lehetett túl sok reményt fűzni hozzájuk, de a nemrég készült felvételek eloszlatták az összes kételyt: nem maradt ép autó. Mindegyik romokká préselődött, az utasterük konkrétan megszűnt a tetejükkel együtt, sőt sokra egyáltalán rá sem ismerni.

Van köztük 6-os BMW, Porsche SUV - az egyik egy Cayenne, amire leginkább a nevéből maradt C betű emlékeztet -, 911, de feltehetően még sok egyéb hasonló kategóriájú autó is, amikből még ennyi sem maradt. Ha másnak nem is, annak lehet örülni, hogy személyi sérülés nem történt.