Szorosabb kapcsolatot épít a Williams és a Mercedes

2021.01.07. 13:18

A 90-es évek legerősebb F1-es csapata az utóbbi évtized legnagyobb részében a fennmaradásért küzdött, de most új reményt hoz az istálló számára a Mercedesszel kötött új megállapodás.

fw43

Ennek keretében nem csak a Mercedes motort kapják meg, de a váltót, és a hidraulikus alkatrészek egy részét is, ami alacsonyabb fejlesztési költség mellett hozhat jobb versenyképességet 2022-től. Hosszú távú megállapodásról van szó, amely mindkét fél számára tartogat előnyöket: a Mercedes csapatvezetője, Toto Wolff szerint számukra a nagyobb szériában készülő alkatrészek miatt olcsóbb lehet a hajtásláncok gyártása, de az sem lenne meglepő, ha a Williams révén megszerezhető versenytapasztalatokat is felhasználnák a további fejlesztésekhez.

A Williams 2014, a turbós motorok újbóli bevezetése óta vásárol Mercedes V6-osokat, de ez eddig kevéssé látszott az istálló teljesítményén: az utóbbi években már a pontszerzés is ritkán jött össze. A csapat tavaly került új tulajdonoshoz, amely érthető módon igyekszik a nagy múltú név mögé újra ütőképes technikát állítani.