Három új olasz terepjáró érkezik az idén

2021.01.08. 13:16

Az Automotive News híre szerint az Alfa Romeo Tonale és a Maserati Grecale típusok mellett a Fiat 500X vászontetős változatát is 2021-ben kezdik gyártani Olaszországban.

A kérdéses típusokról a Fiat Chrysler eddig nem sokat árult el, így ezekről elsősorban beszállítói és szakszervezeti forrásokból lehet tudni. Ezek szerint először a Fiat 500X Cabrio változata érkezik: ez a típus a vászontetős 500-ashoz hasonlóan afféle félkabrió lesz, amelynél a tetőkereteket meghagyják, csak a tetőlemezt és a hátsó ablakot helyettesítik hátrahajtható vászonbetéttel.

Nagyon úgy fest, hogy valamikor az év második felében érkezik a másik két újdonság. Az Alfa Romeo új alapmodellje, a Giuliettát váltó kompakt Tonale Pomiglianóban kerül gyártásba, a Jeep Compasséval megegyező műszaki alapokon. Ezt a típust korábban tanulmányautóként már láthattuk, de úgy lásztik, a koronavírus-járvány miatt sokat csúszott a szériamodell gyártásának beindítása.

grecale

A harmadik újdonság a Maserati márkához érkezik: a Grecale, amely az Alfa Romeo Stelvio alapjaira épül, csak novemberben mehet gyártásba Cassino-ban, ahol a Giulietta gyártásának tavaly decemberi leállítása után bőven lesz hely az új típus számára.

Bár a Peugeot-val való egyesülés sokat változtathat a Fiat Chrysler márkáinak későbbi tervein, ez a három modell már biztosan gyártásba megy, mivel élő szerződések kötik a gyártót a beszállítók és a szakszervezetek felé.