158. próbálkozásra ment át a jogosítvány elméleti tesztjén egy brit férfi

2021.01.11. 14:23

Bármilyen vizsgáról legyen szó, már egy-két sikertelen kísérlet után sem egyszerű leülni és újrapróbálni. Egy brit férfi viszont, aki 157-szer hasalt el a jogosítvány elméleti tesztjén és utána sem adta fel, feltehetően egész máshogy vélekedik.

0 The-new-screen-test-for-learner-drivers

The Sun cikkében meg nem nevezett,  végtelen türelemmel és kitartással rendelkező 42 éves brit férfinak 158 próbálkozás kellett a sikeres teszthez, ezzel negatív rekordot állítva be a szigetországban. Mivel egy elméleti vizsgaalkalom 23 fontba kerül (kb. 9100 forint), így a 158 alkalom alatt összesen 3634 fontot (azaz 1,45 millió forintot) költött a tesztekre.

A férfi az elbukott elméleti tesztek sorát messze vezeti, azonban az utána következő, harmincas éveiben járó nőnek is felettébb komoly mérlege van; ő eddig 117-szer bukott meg az elméleti vizsgán, és a sikeres vizsgája egyelőre még várat magára - eddig közel 1,1 millió forintot költött tesztekre. A dobogó harmadik fokát egy 48 éves férfi foglalja el, neki 94 próbálkozás kellett a sikeres teljesítéshez.

A jogosítvány gyakorlati részét nézve is lehet szép számokat találni a szigetországban; e területen egy 72 éves férfi a rekorder 43 alkalommal, utána egy 47 éves nő következik 41 alkalommal - egyelőre sikeres teljesítés nélkül.

Nagy-Britanniában az elméleti vizsga két részből áll, az első feleletválasztós kérdésekből tevődik össze, a második pedig egy videó alapú blokk, amiben ki kell szúrni a veszélyes szituációkat. A rekorder férfi esetében kár arról beszélni, hogy a teszt melyik része okozhatott nagyobb gondot, ugyanis 158 alakalom alatt valószínűleg mindennel is meggyűlt a baja, de becsületére váljék, nem adta fel. Az itthoni vizsgkától eltérő, videós rész egyébként így néz ki: