Nem maradunk sokáig Honda HR-V nélkül

2021.01.18. 16:09

Két sejtelmesen semmitmondó képpel indul az új Honda HR-V bevezető kampánya, ami épp egy hónapig tart: február 18-án leleplezik a típust – így legkésőbb akkor kiderül, hogy abban mit tud az e:HEV fantázianevű hibrid hajtásrendszer.

Az előző HR-V gyártását nemrég szüntették meg, bár állítólag még épp kapható Magyarországon, a készletek erejéig: az importőr szerint itthon ezeket a példányokat még forgalomba lehet helyezni. A következő generáció azonban egészen másféle modellnek ígérkezik, az egyik képen felbukkanó az e:HEV felirat pedig azt jelzi, hogy a Jazz-hez hasonlóan ez is csak hibrid hajtásrendszerrel lesz elérhető, legalábbis Európában.

Korábbi pletykák szerint a HR-V műszakilag is nagyon közeli rokona lesz Jazz-nek: várhatóan nagyon hasonló hajtásrendszert kap majd, ugyanazzal az 1,5 literes benzinmotorral. Ez alapján valószínű, hogy az ára is hasonlóan magasról indul – jelenleg az alapkivitelű Jazz listaára 7,2 millió forint felett indul – de a magasabb építésű, terepjárósabb forma révén ezt talán könnyebben fogadtatják el a potenciális vásárlókkal.