2022-re el is készülhet az új Tesla Roadster

2021.01.29. 09:24

A Tesla már 2017-ben beígérte a Roadster második generációját, amelyet akkor 2020-ra ígértek. A projekt azóta a Model 3 gyártásának beindítása körüli nehézségek miatt ugyan megcsúszott, de Elon Musk egy tegnapi Twitter-bejegyzése szerint a tervezési szakaszon mostanra átesett.

A sportkocsi legfontosabb műszak megoldásait, a hárommotoros hajtásrendszert és az új akkumulátort a Model S és Model X Plaid nevű változataiban már az idén bevetik, és Musk szerint a nyár végére szeretnék elkészíteni az első előszériás Roadstereket. A gyártás megindítását 2022-re ígérte a Tesla alapítója.

Az eredeti bemutatókor közölt adatok szerint a Roadsterbe 200 kWh-s akkumulátor és bőven ezer lóerő feletti hajtás kerül majd, amellyel a gyorsulás 100 km/h-ra 1,9 másodperc körül végbemehet, az autó legnagyobb hatótávja pedig 1000 km körül alakul majd.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.