Sportkocsi, rivális nélkül?

2021.02.03. 14:03

Az, hogy igyekeznek a Project One különlegességét hangsúlyozni, persze nem meglepő: a kissé megkésve érkező szuperautó tényleg sok szempontból kivételes, még ha nem is igaz, hogy ne lenne vetélytársa.

A 44 másodperces előzetesen egyébként, amellett, hogy elég jól megfigyelhetők a végleges Project One részletei, felvillantanak még egy lényeges apróságot: az AMG E Performance jelzést, amely valószínűleg számos hibrid vagy elektromos AMG modellen megjelenik majd a következő évek során.

Az AMG így tud legalább valamiféle elvi kapcsolatot létesíteni a különleges szupersportkocsi és a kínálat nyereséget hozó része között. A 275 példányban készülő, több mint ezer lóerős gép, amelybe a Formula 1-ből származó 1,6 literes V6-os turbómotor kerül, négy villanymotorral megtámogatva, az AMG környezettudatos(abb) almárkájának nevét is viseli majd.

A rivális nélküliség viszont objektíve nem igaz. Az Aston Martin Valkyrie egyértelműen hasonló recept szerint készült, de árban ugyanide lőtték be a Pininfarina Battista, a Rimac C-Two és a Lotus Evija típusokat is, és azokat a további, akár több millió eurós áron érkező sportkocsikat, amelyek ebből a felsorolásból most kimaradtak.