Nem készül el a BMW i3 utódja

2021.02.09. 12:47

A német Automobilwoche híre szerint változtatott villanyautó-fejlesztési tervein a BMW, így nem készül el a VW ID.3 riválisának szánt típusuk, helyette egy szedán-karosszériás villanyautó lehet az új elektromos alapmodell.

Az i1-esről eddig is csak pletykákat lehetett hallani, de úgy tűnik, ezt a fejlesztést le is állították a BMW-nél. A német sajtó feltételezései szerint azért, mert egy ilyen modell csak Európában lett volna piacképes, míg Észak-Amerikában és Kínában a négyajtós modelleket részesítik előnyben a vásárlók. Így állítólag i2 néven indul egy elektromos szedán fejlesztése, a 2-es Gran Coupé alapjaira.

Emellett állítólag dolgoznak az iX1-en is, amely szintén a hagyományos X1-es elektromos változata lehet. A két új villamos hajtású alapmodellről ezen felül egyelőre nem tudni semmit, de ez nem is csoda. A BMW egyelőre a nagyobb villanyautóira koncentrál: az iX3, az iX, illetve a szintén idénre várható i4 típusok bevezetésével igyekeznek megvetni a lábukat a villanyautó-piacon.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.