Legalább két Toyota villanyautó várható az idén

2021.02.12. 09:15

A Toyota amerikai részlegének vezetője jelentette be, hogy 2021 végéig két tisztán elektromos, és egy konnektoros hibrid modellel bővítik a kínálatot.

Részleteket ugyan nem mondott, de úgy látszik, a Toyota viszonylag későn elindított villanyautó-fejlesztései lassan eredménnyel járnak. Az elektromos típusok fejlesztése később attól kaphat lendületet, ha végre elkészül a Toyota e-TNGA néven ismert szabvány elektromos platformja, amely a Volkswagen MEB platformjához vagy a General Motors Ultium rendszeréhez hasonló egységes műszaki megoldásokat ígér.

Más piacokon már bemutatott két szériagyártású elektromos modellt a japán óriásvállalat. Az egyik a Lexus UX 300e – bár ez szigorúan véve nem Toyota – a másik pedig a Smart méretű C+pod, amelyet egyelőre csak Japánban mutattak be.

A Toyota egyébként 2017 végén állított fel különálló villanyautó-fejlesztő részleget, így nem meglepő, hogy az idei évre kezdenek beérni az ott elindított fejlesztések.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.