Az Év Autója 2021-ben pedig...

2021.03.01. 16:29

Az idei évben az Év Autója választás eredményén is látszik az iparág gyors változásának eredménye. Ezúttal a hét döntős közt már három volt, amely tisztán elektromos hajtással is elérhető, és ezek közül kettő egészen közel jutott a győzelemhez.

Az első helyezést végül mégis a hibrid hajtással és benzinmotorral kínált új Toyota Yaris nyerte meg: a típus 266 pontot kapott a zsűritől. Ám a viszonylag alacsony pontszám is jelzi, hogy szoros volt a verseny: három másik típus sem volt igazán távol az Év Autója címtől.

A Fiat 500 – az új, csak villanymotorral gyártott változat – 240 ponttal lett a második, a Cupra Formentor 239 ponttal a harmadik, a Volkswagen ID.3 pedig 224 ponttal a negyedik. A sort a Skoda Octavia (199 pont), a Land Rover Defender (164 pont) és a Citroën C4 (143) zárta.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.