A Mercedes is megmutatta a saját biztonsági autóit

2021.03.09. 06:10

Azt már rég felismerték az autógyártók, hogy a biztonsági autók a Formula 1-ben szerencsétlenebb futamokon mekkora figyelmet kapnak – nem csoda, hogy az AMG sem szerette volna elengedni a lehetőséget.

Pedig az Aston Martin most a Mercedes szoros szövetségese, de így is csak a Safety Car megjelenések felét adta át az AMG. Az ő autójuk az idén már teljesen vörös lesz, mivel a Mercedes csapa egyik szponzorának, a Crowdstrike nevű kiberbiztonsági cégnek adták el a felületet, most már nem csak részben.

Bernd Maylander felváltva ül majd a két autóban: a márciusi Bahraini Nagydíjon az Aston Martinban áll majd készenlétben a beavatkozásra, április 18-án Imolában viszont az AMG GT-t használja majd. A vörös-fehér autó egyébként egy széria GT-R Track Package csomaggal, és 585 lóerős motorral.

Az autó így 3,6 másodperc alatt gyorsulhat százra, de ami még lényegesebb, a versenypályás használatra hangolt futóművel nagy tempóval is stabilan kanyarodik, így nem tartja fel annyira a mögötte haladó versenyautókat, hogy azok a csökkent hűtés miatt menjenek tönkre.

Az orvosi beavatkozó járművet is az AMG szállítja, hasonló vörös színben, de szponzormatricák nélkül. Ez egy Mercedes-AMG C63 S Estate, szintén az AMG négyliteres V8-asával, de ebbe a csont széria 510 lóerős motor kerül. Ugyanakkor ebbe is kerámia féktárcsák kerülnek, és négy különálló kagylóülés, annak érdekében, hogy az orvosi segítség bárhova hamar odaérhessen a pályán.