A Porsche miatt egy időre eltűnik a Singer ACS

2021.03.09. 09:15

A Singer eddig elég gátlástalanul használta a Porsche feliratokat és márkajelzéseket, de úgy tűnik, ezt a gyáriak most már nem tűrték szó nélkül. Az ACS olyan drasztikus átépítés, amihez a Porsche, úgy látszik, nem adja a nevét.

A Singer jellemzően léghűtéses Porschéket korszerűsít, és aligha tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, amit csinálnak, az elég széles körben kedvelt. Az azonban mindeddig tisztázatlan volt, hogy az alapos átalakításokat követően joggal használják-e a Porsche jelvényeket és feliratokat, hiszen a végeredmény minden esetben nagyon különbözik az eredeti gyári autótól.

A gyáriak eddig nem léptek érdemben, de úgy tűnik, a 911-es és a 959-es Dakar változatait idéző Singer ACS már átvitte az ingerküszöbüket. A nagy terepgumikon közlekedő 911-es átépítésen a gyári Porsche jelvények mellett nagy Porsche feliratok is láthatók. Nem csak matricán, de a küszöbbe nyomva is. A Porschénél pedig nem szeretnék, ha az ACS-t bárki gyári autónak nézné. Állítólag ezért tüntették el minden nyomát a Singer honlapjáról: új fotók és videók kellenek, amelyeken a Porsche márkajelzései már nincsenek rajta.

A Porsche szóvivője annyit mondott a téma kapcsán, hogy fontos, hogy egyértelmű legyen, mi az, ami a Porsche terméke, és mi az, ami nem, amivel akkor is nehéz vitatkozni, ha a Singer tényleg jó munkát végzett az ACS-szel.