Irányíthatatlanná váló Hondákat vizsgálnak Észak-Amerikában

2021.05.12. 15:41

Állítólag eddig mintegy 107 esetben fordult elő az amerikai Honda Accord 2013 és 2015 között gyártott példányaival, hogy letértek addigi pályájukról, kormányozhatatlanná válva.

accord2013

A jelenség leírása elég ijesztő: normális körülmények között, minden előjel nélkül félrekormányoz az autó, és a sofőr nem képes korrigálni az irányváltást. Az amerikai közlekedésbiztonsági kormányügynökség, az NHTSA ezért vizsgálatot indított, hogy megtalálja a lehetséges okot, okokat. Ebben a fázisban még sokféle ok elképzelhető, a kormányszervó meghibásodásától az ESP érzékelőinek nem megfelelő működéséig.

Ha a vizsgálat megállapítja az okokat, és kiderül, hogy konstrukciós hibára vezethetők vissza, az valószínűleg kötelező visszahívást jelent majd a Hondának. Kis szerencse a szerencsétlenségben, hogy mivel csak Észak-Amerikában forgalmazott típusról van szó, más kontinenseken futó autókat közvetlenül aligha érint az ügy.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.