Próbahónappal szerezne vevőket a Hyundai a villanyautójának

2021.06.02. 12:56

Az autó-előfizetés több gyártónál beválni látszik, mint új üzletág a hagyományos értékesítés mellett, de úgy néz ki, a Hyundai más okból kölcsönözné ki az Ioniq 5 villanyautókat. Azt remélik, egy kedvező bérleti konstrukcióval megalapozhatják az elektromos típus iránti keresletet.

A részleteket még nem dolgozták ki, de úgy tűnik, 1-3 hónapos, kedvező árú bérleti konstrukcióban kínálnák az Ioniq 5-öt – egyelőre csak Észak-Amerikában – abban a reményben, hogy aki kipróbálja a testes ötajtóst, már nem szívesen adja majd vissza, inkább megveszi.

Bár a pontos okokat nem közölték, elég valószínű, hogy az Ioniq 5 szokatlan formaterve is közrejátszik a próbabérlet ötletéhez. Az ötajtós jármű képeken ugyanis képen jóval kisebbnek hat, mint amekkora valójában. Az arányai alapján simán azt az érzést kelti, hogy 4 méter körüli kisautó, pedig valójában egy 3 méter tengelytávú, 4,63 méter hosszú, 1,89 méter széles és 1,6 méter magas autóról van szó. Ez a fajta optikai csalódás pedig épp a jellemzően nagy autókat használó amerikai közönségnél hozhatja hátrányba az elektromos Hyundai-t.

Az olcsó kölcsönzés lehetősége ezen kétféle módon is segíthet: azon túl, hogy meggyőzheti azokat, akik kibérelték az autót, az utcákon megjelenő Ioniq 5-ösök élőben is megmutatnák a közönségnek, hogy ez a jármű egyáltalán nem kicsi.