Még McLarent is zúztak a Fülöp-szigeteki vámhivatal demonstrációján

2021.06.20. 10:17

Még a szokottnál is erősebb sort parkolt össze a Fülöp-szigeteki vámhivatal legutóbbi erődemonstrációjára. Az illegálisan importált autókkal hírhedten kegyetlen délkelet-ázsiai országban most többek közt egy McLaren 620R-nek és egy Bentley Continentalnak is nekiestek a markolóval.  

Nem egyedül ott szokás hasonlóképp elbánni az illegálisan importált járművekkel, de talán sehonnan máshonnan nem jönnek képek olyan hivalkodóan kivégzett drága autókról, mint amilyenek a Fülöp-szigetekről jönnek. Láttunk már onnan buldózerrel egy gázra kilapított autósort nem is egyet, és jól látszik, hogy ennél a legutóbbi zúzásnál is ügyeltek rá, hogy nagy hatást váltson ki az akció, így került az első sorba egy Bentley Continental Flying Spur, egy Porsche 911 C2S, egy McLaren 620R és egy Mercedes-Benz SLK.

Már az első sor sem akármekkora érték (a McLaren önmagában 80-90 millió forint), de a két helyszínen zajlott, összesen 21 autót érintő múlt heti zúzás alatt állítólag 1,2 millió dollár (350 millió forint) értékű autót pusztítottak el az inkább szegénynek, mintsem gazdagnak nevezhető országban. 

Az efféle nyilvános autópusztító eseményeket 2017-ben vezették be a Fülöp-szigeteken. Az őrült megnyilvánulásairól ismert elnök, Rodrigo Duterte rendelte el akkor, hogy ez legyen a sorsa az országba csempészett autóknak. Idén ez volt a második ilyen esemény, februárban is volt egy hasonló, Bentley és Porsche például abban a körben is volt.