Egyetlen üzleti részlegbe kerül az AMG, a Maybach és a G-osztály

2021.07.04. 07:30

Épp a múlt héten írtuk meg, hogy  a Mercedesnél egyetlen kétajtós modellel, a CLE-vel váltják ki a kétajtós modelleket, ezzel is csökkentve a költségeket. Az Autonews szerint ennél nagyobb volumenű átalakításokat is eszközölnek, a tervek szerint az anyacég közös luxusbranchbe fogja csoportosítani a Maybachot, az AMG-t és a G-osztályt. A lépést állítólag  a szeptemberi Müncheni Autószalonon jelenti be a Daimler.

7


A lépés illeszkedik Ola Kallenius, a márka CEO-jának termelékenységet és profitabilitást növelő stratégiájába, célja főleg a marketing kiadások csökkentése. Az új csoport élére valószínűleg a mostani AMG-vezér Philipp Schieme áll majd, az új vállalatstruktúráról egyelőre nem esett szó.


A Daimler szóvivője szerint jelenleg a tervezési szakaszban tartanak, és a különböző területeken nyerhető előnyöket vizsgálják, de azt is elmondta, hogy a túlzott egységesítéstől nem kell tartani: az almárkák megőrzik a függetlenségüket és a karakterüket, emellett a kialakult vállalati kulturájuk sem lesz megbojgatva, hisz a Daimler épp az almárkák megerősítésében látja a siker kulcsát.