Azt mondta a gyorshajtó, versenypályán érzi magát

2021.07.05. 14:15

A váratlan védekezésre a helyszín a magyarázat: az eset az Új-Dél-Wales-i Bathurst városában történt, a Mount Panorama úton, ami általában egyszerű közút, viszont néha, ha lezárják, a világ egyik legjobb ritmusú, és ennek révén egyik legismertebb versenypályája.

mpan idiot

A 3-as BMW-t az ausztrál rendőrök 60 km/h-s sebességkorlátozás mellett 119 km/h-val kapták el, méghozzá azon az úton, ami a Mount Panorama versenypálya hosszú, lejtős egyenesét alkotja. Így a viccesnek ható magyarázat, amely szerint azt hitte, ez itt versenypálya, voltaképp lehetne akár igaz is.

Az egy másik kérdés, hogy a magyarázattól függetlenül nem járt jól a BMW-s gyorshajtó: mivel több mint 45 km/h-val lépte túl a megengedett sebességet, 2560 ausztrál dollár bírságot kapott – az kb. 570 ezer forintnak felel meg – emellett helyben bevonták a jogosítványát hat hónapra. A rendszám is lekerült a 320i-ről: az autó forgalmi engedélyét három hónapra függesztették fel.

Ilyen kényelmetlenségek mellett lehet, hogy jobban megérte volna keresni egy rendes versenypályát, és befizetni egy pályanapra, még ha az nem is akkora legenda, mint a Mount Panorama Circuit.