Pszt! Poros Bentley luxuslimuzin kéne? Van!

2021.08.03. 14:14

Megesik az olyasmi, hogy egy termék raktáron ragad, mert valahogy elkerülik a vásárlók és kis idő múlva kevésbé szem előtt lévő helyre kerül, ahol aztán tényleg esélytelen lesz megtalálni. Iszonyatosan drága és ritka luxuslimuzinokkal ez ritkán fordul elő, de a Bentley most éppen ilyen készleten ragadt Mulsanne Grand Limousine-okat húzott elő.

2015-ben öt darab ilyen hosszított limuzint szállított le a Bentley az Arab Emírségekbe, amiket eredetileg kizárólag egyedi rendelésre készített a Mulliner. Az angolok viszont jó ötletnek tartották, hogy üzleti szempontok miatt további öt autó épüljön, hátha rákapnak majd az olajsejkek, amint meglátják a vonat hosszúságú Mulsanne-t. Ez nem jött be, így ezeket az autókat sosem helyezték forgalomba és most egy kicsit jobban hangsúlyozzák, hogy bárkinek szívesen leszállítják az autókat. Mármint bárkinek, aki kifizeti.

6,75 literes, biturbó V8-asa több mint 510 lóerős és 1020 Nm nyomatéka van, ami bőven elég, hogy méltósággal mozgassa a 3,2 tonnás autót. 1000 mm-rel nyújtották meg a karosszériát (4,3 méteres tengelytáv és 6,6 méteres hossz) és 79 mm-rel lett nagyobb a hátsó fejtér a Mulliner által épített Mulsanne Grand Limousine-ban. Amennyiben ez fontos, ezek az autók nem páncélozottak, így akinek félnivalója van, menjen rá inkább az új Mercedes S-osztály trezor változatára.

Elsötétíthető üveg osztja ketté az utasteret és belső telefon is van, ha Jean-t arra szeretnénk utasítani, hogy a Chanel bolt előtt még álljon meg. A sofőrtől elszeparálható hátsó részben mind a négy üléshez külön klímavezérlés jár és elmaradhatatlan a pezsgőhűtő meg a kis monitorok is. Utóbbiakon viszont biztosan látszódni fog majd az autó kora, hiszen pár év alatt méretben és képminőségben is rengeteget fejlődtek ezek az autóba építhető kijelzők.

Akinek viszont a pixeleknél fontosabbak a csillogó kristálypoharak és a tökéletes minőségű fából készült, kihajtható asztalka az ülések előtt, az valószínűleg megbarátkozik az Apple CarPlay helyett iPod csatlakoztatást kínáló Mulsanne Grand Limousine kényelmével.