Drága szimulátor lesz a Fordzilla P1-ből

2021.08.31. 06:04

Tavaly írtunk a Fordzilla P1 nevű, akkor még virtuális autóról, amely azóta átlépett a valóságba is, igaz, csak nagy makettként: a megvalósított járműbe motor hajtás nem került.

Vezetni mégis lehet majd, miután a Ford egy nagyon alaposan kidolgozott szimulátor-ülést készít belőle. Az autóba egy HP Z4 Workstation számítógép kerül, Nvidia RTX A6000-es grafikus kártyával, és egy HP Reverb G2 virtuális szemüveggel.

Ez utóbbiért egy kicsit kár, hiszen így a virtuális pilóta nem sokat lát majd abból, hogy miben is ül, kívülről pedig csak annyi látszik majd, hogy a pedálok lenyomásának megfelelően fel-fel villan majd a féklámpa.

A Ford szerint a kísérletük egyébként jól sikerült, így megismétlik: a cél ezúttal egy közösségi tervezésű modern Supervan verseny-furgon elkészítése lesz.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.