Villanyautó-márkává változtatják a Genesist

2021.09.02. 14:39

Egyre több márka tesz hasonló bejelentést, és nagyon úgy néz ki, hogy a Hyundai luxusmárkája elég komoly modellprogrammal támogatja meg az ígéretet.

Genesis-EV

A tervekben négy elektromos személyautó, és négy terepjárósabb jellegű modell szerepel. Ezeket egy képen fel is sorakoztatták, igaz, olyan kevés fényben, hogy a részletekből csupán néhány – a cég aktuális arculatának megfelelően két csíkból álló – lámpa látszik.

Az autók egyike a feltételezések szerint a néhány napja leleplezett GV60-as lesz, és várhatóan a többi autónál is a Hyundai csoport modulrendszerű E-GMP platformját alkalmazzák majd. Egyebek közt ennek is köszönhető a viszonylag rövid fejlesztési idő: a tervezők gyakorlatilag kész műszaki tartalommal dolgozhatnak.

A villanyautókra való átállás mellett a Genesis szigorúbb célokat is megfogalmazott: 2030-ra zéró emissziót ígérnek, 2035-re pedig teljes karbonsemlegességet ígérnek.

Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.