Óriási elektromos luxusterepjárót is mutatott a Mercedes

2021.09.06. 13:14

A Mercedesnek tényleg nem a névadáson kellene energiát spórolnia. Hogy baj van ezen a téren, azt már az is jelezte, amikor GLE és GLE Coupé néven kezdtek két elég erősen különböző autót árusítani évekkel ezelőtt. Most pedig ugyanezt követik el a villanyautókkal.

Az EQS SUV-nak semmi köze az EQS-hez: ez egy vadiúj luxusmodell, terepjárós arányokkal, de kis hasmagassággal, Maybach stílusban. A halszálka-mintás öltönyökre emlékeztető hűtőrács-imitáció egyértelműen jelzi, hogy hova tartozik az autó, ahogy a kéttónusú fényezés és az ablakok vaskos fémkerete is.

A képek alapján nem könnyű felmérni a méreteket, sőt, az autó fotón kicsinek hathat, ám ha tudjuk, hogy a tükörfényes felnik 24 hüvelykesek, akkor az is sejthető, hogy az EQS SUV hossza is öt méter körül lehet.

Adatokat amúgy is alig közöltek a típusról: csak annyit tudunk, hogy a műszaki alapja már az MB.EA platform, amely a jövőbeli Mercedes nagykocsik szabvány megoldása lesz, és hogy elektromos hajtáslánccal mintegy 600 km-es hatótávot érhet el.

Azt azonban jelezték, hogy lesz egy nagyon hasonló sorozatgyártású modell, és nem csak a Maybach kínálatban, de valamivel elérhetőbb árú Mercedes típusként is. Csak remélni lehet, hogy a Mercedesnél legalább egy betűt hozzárendelnek a típushoz, és mondjuk EQM vagy EQR néven jön a végleges változat, nem EQS SUV-ként ami szuper-igénytelen megoldás, szöges ellentétben azzal, amit a típus egyébként képviselni hivatott.