Elkezdődött a Rivian elektromos pickup gyártása

2021.09.15. 09:08

A Rivian még 2018-ban mutatta be első típusát: az R1T elektromos pickup, méghozzá pont az a méretű és jellegű, amilyet Észak-Amerikában tömegek vásárolnak benzin- és dízelmotorral.

rivian start

A járvány miatti késések ellenére is ez a kategória első elektromos modellje, amelyet sikerült gyártásba küldeni, pedig hasonló fejlesztésekből nincs hiány. A Ford például jövőre kezdi az F-150 Lightning forgalmazását, de később érkezik a GMC Hummer és a Tesla Cybertruck is, hogy csak a legismertebb potenciális versenytársakat említsük.

A Rivian R1T-ből eleinte a viszonylag gazdagon felszerelt, de ennek megfelelően drága Launch Edition változat készül: ez 73 ezer dollárba (21,6 millió forintba) kerül, motoros platófedéllel, 20-as vagy 22-es alufelnikkel, légkompresszorral és fűtött kormánykerékkel. Az olcsóbb változatok jövőre érkeznek, ahogy a nagyobb hatótávú változat is, amely a jelenleg gyártott modell 505 km-es hatótávja helyett 640 km körüli távolságot mehet majd egy töltéssel.

A Rivian egyébként az Illinois-i Normalban kezdte meg a gyártást, abban az üzemcsarnokban, ahol 2015-ig a Mitsubishi észak-amerikai gyára működött.