Érkezik a Ford Bronco sportváltozata

2021.09.22. 08:55

Egy ideje már hallani lehetett, hogy tervezik a Bronco Raptor bemutatását, és a pletykák igaznak is bizonyultak. A Ford elindította a beharangozó kampányt, amelynek a vége a 2022-es bemutató lesz.

Ennél több nem is nagyon derült most ki, így a részletekről továbbra is csak pletykákból tájékozódhatunk. Ezek szerint a csúcs-Bronco az Explorer ST-ből már ismert háromliteres V6-os Ecoboost turbómotort kapja meg. Ez 406 lóerő és 562 Nm leadására képes, amivel ugyan nem lesz a kategória legerősebbje – az a V8-as Jeep Wrangler Rubicon 392-es – de így is jóval erősebb az eddig bemutatott változatoknál.

Természetesen nem csak az erősebb motor lesz az egyetlen eltérés: a Raptor nagyobb kerekeken érkezik, szélesebb sárvédő-szélesítésekkel, és persze több és drágább felszereléssel, amilyen a tíz hangszórós hifi, vagy az adaptív sebességtartó rendszer.

Bár a típus valószínűleg már készen van, a bevezetését azért sem sieti el a Ford, mert egyelőre az alapkivitelű Bronco gyártása körül is vannak problémák. Nem elég, hogy a félvezetőhiány miatt egyes változatokat nem tudnak az igényeknek megfelelő mennyiségben gyártani, még a műanyag keménytetőről is kiderült, hogy nem megfelelő minőségű, és vissza kell hívni.