Elárulták, mibe kerül a BMW motoros szuper-terepjáró

2021.09.30. 06:06

Az Ineos Grenadierről méretei és képességei alapján eddig sem gondoltuk, hogy olcsó lesz, de most először konkrét árakat is mondtak. Az alapkivitelért is elkérnek majd 59 ezer eurót.

Az átszámítva úgy 21,2 millió forintnak felelne meg, és ez tényleg a fapados munkaváltozat ára lesz. A spektrum felső szélét jelentő csúcsmodell alapára 80 ezer euró – 28,8 millió forint – környékén lesz majd. A különböző motorral felszerelt változatoknak azonban nem lesz külön ára, akár a 249 lóerős dízel, akár a 285 lóerős benzines BMW sorhatost választja a majdani vevő.

A gyártás a jelenleg még Smartokat gyártó hambachi üzemben – amelyet az Ineos a Mercedestől vett – 2022 júliusában indul, és eleinte elég lassan folyik majd: az első évben összesen ötezer autót terveznek legyártani, amiből ezret biztosan Németországban értékesítenek majd. A tervek szerint 2023-tól kezdik növelni a példányszámot, a végső cél évi 30-40 ezer Grenadier legyártása. A gyártást állítólag a legolcsóbb kivitelekkel kezdik, a drágább változatok később csatlakozhatnak a kínálathoz.