Közös akkumulátorgyárat épít a Stellantis és az LG

2021.10.19. 13:05

A Stellantis amerikai részlege, ami lényegében az egykori Chrysler csoportot takarja, az LG Energy Solutions – a korábbi LG Chem – segítségével épít saját villanyautó-akkumulátorokat előállító gyárat.

ram ev

A közös vállalkozás a tervek szerint 2024-ben kezdi meg a termelést a Stellantis amerikai üzemei számára, már kezdetben is évi 40 GWh-nyi akkumulátort állíthatnak itt elő, ami évi 400-800 ezer villanyautó előállításához elegendő. Ez a szám később tovább nő majd: 2030-ra 260 GWh legyártását célozták meg.

A Stellantis azzal számol, hogy Észak-Amerikában az eladott autóik mintegy 40%-ában lesz valamiféle elektromos hajtás. A Chrysler márkái eddig inkább nagy teljesítményű benzines modelljeikkel keltettek feltűnést, mint villanyautós terveikkel, bár úgy hallani, a Dodge már dolgozik egy elektromos izomautón, a Ram pedig az 1500 pickup elektromos változatán. Így ezek lehetnek az első elektromos modellek, amelyekbe már az új üzem szállítja az akkumulátorokat.Hirdetésblokkolóval néznéd éppen a Totalcart, és ettől mi éhen halunk.

A TC olvasása ingyen van, de a működtetése nem: szerzőink és családjaik táplálkoznak, és ami fontosabb: rendszeresen tankolnak, pénzért.

Kérjük, engedélyezd a TC-n a hirdetések megjelenítését, vagy ellehetetleníted a működését annak, amit épp olvasni szeretnél.