Emelt változatot kaphat az új Astra

2021.10.23. 17:04

Úgy tűnik, az Opel is meglovagolná a manapság oly népszerű terepjárósítási trendeket. Az idén megjelent, legfrissebb Astrából jelenleg két változat létezik hivatalosan: ötajtós csapotthátú és kombi. Ezen két verzió alfaja lehet a crossoveresített Astra.

Más gyártók már régóta készítenek ilyen, főleg optikailag terepképes változatokat. Ott van például a Corolla Trek, a Golf Alltrack, vagy éppen a Focus Active. Ebbe a brancsba léphet be most az Opel is az új Astrával.

Az egyelőre nem derült ki, hogy a változás mennyire érinti mélyen az autót, de a többi gyártó már jól bevált receptje tűnik reálisnak, ami főleg az esztétikáról szól. Valószínűleg több, fényezetlen, külső műanyag, emelt hasmagasság és apró külső és belső kiegészítők adják majd a különbséget, akárcsak az Insignia Country Tourer esetében, amennyiben a modellváltozat gyártásba kerül.

Kevésbé valószínű, de akár arra is lehet esély, hogy a Corolla Cross szellemiségét követve egy teljesen új, mindenben különböző Astra változat készülhet. Itt már nem az alapmodell átalakításáról, hanem egy másik típusról lenne szó, amely már csak a nevén osztozna az alap-Astrával.

Motorválaszték tekintetében valószínűleg maradna a jelenlegi kínálat: 1,2 literes, turbós benzines, 1,5 literes dízel és plug-in hibrid, 1,6 literes benzinessel.