Nagyobb hatótávú, de lassabb lesz a Tesla alapmodellje

2021.11.04. 10:50

Megváltoztak az adatok a Tesla honlapján, ebből sejthető, hogy frissítést hajtott végre az alapmodelljén a kaliforniai gyártó. Az árlistán a Model 3 Standard Range Plus típus helyén a Model 3 RWD szerepel, immár 60 kWh-s akkumulátorral, de gyengébb gyorsulási adatokkal.

A változás mögött valószínűleg az alapmodell akkumulátorának cseréje húzódik meg. Elon Musk már korábban jelezte, hogy az alapmodellekben egységesen áttérnek a Lítium-vasfoszfát akkumulátorok alkalmazására, a Tesla honlap adatai pedig azt jelzik, hogy a váltás épp most zajlik.

A korábbi 55 kWh-ról 60-ra növekszik az akkumulátor kapacitása, ami 448 helyett 491 kilométerre lesz elegendő a WLTP szabvány szerint. Ugyanakkor a gyorsulási idő 100 km/h-ra 5,6-ról 6,1 másodpercre nőtt, amire jó magyarázat az olcsóbb akkumulátor alacsonyabb terhelhetősége.

A név megváltoztatása a kínálat egyszerűsödését követi: mivel minden más hátsókerék-hajtású kivitel kipusztult a Standard Range Plus változat körül, már nincs értelme a hosszú elnevezésnek: egyszerűen Model 3 RWD lesz az alapmodell neve.

És ha érdekel, milyen az erős Tesla, arról is van videónk (szerk.)