A villanyosítás sem szünteti meg a Quadrifoglio modelleket

2021.11.07. 11:50

Azt már tudjuk, hogy az Alfa Romeo az Opelhez hasonlóan kizárólag elektromos modelleket fog forgalmazni 2027-től, de az első már 2024-ben megérkezhet. Plug-in hibridet már előbb, 2022 közepén kínál a márka, ezt a Tonale kompakt SUV-ból faragnak majd. A Tonalén kívül több név is elhangzott a tervek között: a Brennero, a Palade egy még kisebb crossovert jelenthet, ami technikailag a Peugeot 2008, az Opel Mokka és DS 3 Crossback alapjain osztozhat.

m2_190610 AR Tonale HP

A cég szerint azonban a villanyosítás  a sportos arculat miatt a Quadrifoglio modelleket sem moshatja el, ezek természetesen a hatótáv rovására lennének erősebbek. “Minden bemutatott modellünk esetében meg fogjuk vizsgálni a sportváltozatok lehetőségét, ezek az autók teljesen megfelelnek majd annak az üzenetnek, amit a modellpalettánkkal közvetíteni szeretnénk. Ha úgy találjuk, hogy nem tudjuk biztosítani a Quadrifoglióhoz méltó teljesítményszintet, természetesen nem fogjuk megcsinálni az adott változatot.” - nyilatkozta Jean-Philippe Imparato, az Alfa Romeo vezetője.

Az elektromos éra egy izgalmas lehetőséget is hozhat: a márka nyugdíjazott neveket éleszthet újjá, amelyek közül a Spider Duetto lehet az első. Imparato szerint ennek a tervezési szakasza már tart, ám a piaci bevezetése erősen függ a márka fősodorbeli modelljeinek piaci teljesítményétől. “Az autó megvan; a kereskedőknek már meg is mutattam. Ám amíg nem vagyok teljesen biztos a piaci részesedésben, nem merném odatenni Carlos Tavares [a Stellantis márkacsoport vezérigazgatójának] asztalára.”

Gajdán Miki kolléga véleménycikkét a márka jövőjéről itt találod.