Vázlaton már láthatjuk a BMW sportkocsi-prototípusát

2021.11.16. 06:02

Először mutattak valamit a versenyautóról, amellyel a BMW visszatér a hosszú távú autóversenyzés csúcskategóriájába.

bmw lmdh sk

Az LMDh szabályok értelmében ez az autó is a négy szabványos versenygép egyikére épül – a BMW partnere a Dallara lesz – de egyértelmű, hogy a bajor gyártó speciális burkolattal indítja a gyári versenyautókat az amerikai IMSA szériában.

A vázlaton, amit most mutattak, legalábbis olyan orr-rész látszik, amely semmilyen más márka autóihoz nem passzolna, a BMW-re jellemző nagy, vese-forma első légbeömlőkkel.

Az új autó állítólag már készül a Dallara olaszországi üzemében – természetesen a BMW tervezőinek közreműködésével, ahol a szabályok engedik – de tesztelni már csak 2022-ben tervezik a Dallara tesztpályáján, Varanóban.

A gyári autókat egyébként a Rahal Letterman Lanigan csapat versenyezteti majd, Bobby Rahal Indycar-legenda irányításával.

Hidegindító

Hajnali hírlevél a Totalcartól

Minden reggel hatkor a postaládádban landol egy öt cikkből álló csokor a Totalcar előző napi tartalmaiból. Így garantáltan nem maradsz le az újdonságokról és az érdekességekről akkor sem, ha épp nem volt időd előző nap átfésülni a címlapunkat. Iratkozz fel!