Még több színes Porsche lesz

2021.12.02. 06:07

Mindig bátran használta a színeket a Porsche, és szerencsére nem mindenki tripla fekete 911 Turbo S-re vágyik, ezért bővítik az árnyalataik tárházát. A jövőben a Paint to Sample választékba 160 szín kerül vissza, köztük olyanok, mint a 964 Carrera RS-en használt Rubystar vagy a Mint Green és a Maritime Blue nevű erős kék.

Ezért a Porsche Exclusive Manufaktur új színkeverő gépet helyezett üzembe a zuffenhauseni gyárban a festékspecialisták több tucat összetevőt kutyulnak majd össze a tökéletes árnyalat elérése kedvéért. A karosszéria és a kiegészítő alkatrészek külön tartókon érkeznek, de a színüknek azonosnak kell lennie, így ezek különböző felhordási módokat és száradási hőmérsékleteket és kis mértékben eltérő festékösszetételt is igényelnek.

Ezek az előre meghatározott választékból pipált, mégis egyedi rendelések körülbelül három hónappal növeli a szállítási időt a hagyományos fényezésű Porschékhoz képest. Akinek pedig a ‘90-es évek színei nem elég meggyőzőek, annak ott a Paint to Sample Plus, tehát a teljesen ízlés szerint, egyedileg kevert fényezés.

Lehet ez a kedvenc ing színe, egy gyakran használt körömlakk vagy más kedves tárgyból eredeztetett árnyalat. Vagy komplett minta, mint Paolo Barilla Le Mans-i versenygépe alapján díszített 911 GT3-asa. Ilyen esetben tovább is fejlesztik az induló színt, megnézik a megvalósíthatóságot, és azt is, hogyan működik különböző fényviszonyok között a lemezen. Arra is ügyelnek, hogy az esetleges törés esetén az újrafényezésre is lehetőséget nyissanak.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!