Új változatot kapott a csúcs-Lexus

2021.12.08. 06:04

A felfrissített Lexus LC a Black Inspiration nevet és egy 100 ezer dolláros árcédulát kapott a 2022-es modellévre. Ez lesz a második frissítés a kupéhoz és kabrióhoz, a változtatásokat főleg a felfüggesztés hangolásán lehet majd észrevenni.

A Lexus szerint sokat javult a kormány és az út közötti kommunikáció, és a kormányzás is lineárisabb, mint volt. Emellett a vezetési módokon is reszeltek, a Normal módban az autó puhábban mozog, míg a Sport+-ban érthető módon még kihegyezettebb, ami jobb ritmusú vezetést tesz lehetővé. Vélhetően a vásárlói visszajelzések alapján dolgozták át a váltó zárómechanizmusát, az új modellben már nem lehet üresből (N) véletlenül előremenetbe (D) vagy hátramenetbe (R) lökni a kart.

Az igazi újdonság a Black Inspiration modellváltozat, ami a LC Sport Plus Pack-en alapul (bőr borítások, Levinson hangrendszer), a leglátványosabb extra pedig az autó színe: a fényezés Graphite Black, a hűtőrács és a lámpaház is fényes fekete, ahogy fix hátsó szárny és a 21 colos felnik is. Szerencsére nem merül ki ennyiben a csomag: Torsen sperr, adaptív futómű és aktív hátsókerék kormányzás is jár, valamint változó áttételű kormány.

A kupéhoz két motorváltozat közül lehet választani, a gyengébb a V6-os hibrid, ami 354 lóerőt tud, az erősebb V8-as pedig 457-et; a kabriót kizárólag a V8-assal kínálja a Lexus. Előbbieket 99 550 dollártól lehet hazavinni, a kabrió Black Inspirationnek pedig 102 725 dollár az indulóára.

Járt már nálunk a korábbi LC500, mondjuk az strukturális kék volt, nem grafit fekete: