Kiszivároghattak az új BMW i3 szedán képei

2021.12.09. 09:31

Kínában mutatják be először a BMW 3-as sorozatának frissítését, ami önmagában csak pár minimális változtatást jelent - ilyenek például a megfordított nappali menetfények, az új lökhárítók -, de úgy tűnik, a hivatalos premier előtt a frissítéssel együtt érkező tisztán elektromos változat is kikerült az internetre.

Az autót - a csomagtértető bal oldalán található típusjelzés szerint - i3-nak hívják, ami újabb támadási felületet nyújt a BMW nevezéktanán: az i3-at a világ eddig a bajorok kicsi városi villanyautójaként ismerte, sőt az i3 még most is a kínálat része, elképzelhető, hogy a Sedan kiegészítést fogják használni a pontosság kedvéért. A kiszivárgott képeken a kínai modell látható, erre - a kínai felirat mellett - az eDrive 35L típusjelzésből is lehet következtetni: az L jelzésű hosszított változat más piacon nem kapható. 

Az autó hajtásláncáról eddig nem sokat tudni, de az eDrive 35 valószínűleg a belépő szintet jelenti majd. Több, mint valószínű, hogy ezen felül a már bemutatott, ötajtós i4 hajtását kapja: eDrive40 így a középszintet (340 lóerő, hátsókerékhajtás, 590 km hatótáv), az M50 (540 lóerő, összkerékhajtás, 520 km hatótáv) pedig a csúcsváltozatot jelenti majd.

Az autó külsején a faceliften kívül a szokásos "i" kiegészítők látszanak: zárt vesék, új aero-felnik és az i4-stílusú hátsó lökhárító. Ha a vásárló külön kéri, az autót az elektromos hajtást hangsúlyozó kék betétek nélkül szállítják. A képek valódiságát a BMW természetesen nem erősítette meg, de az autó pár hónapon belül debütál, így legkésőbb márciusban minden kiderül.