ID.California: jöhet az elektromos lakóautó?

2021.12.12. 09:30

Egy ideje már folyik az ID.Buzz fejlesztése, nyáron kémfotósok is lekapták a Volkswagen hamarosan érkező elektromos mikrobuszát. Eddig sem volt titok, hogy annyi bőrt le akarnak húzni róla, amennyit csak lehet, így készül kisáruszállító, személyszállító, sőt a tervek szerint önvezető is. Most viszont a következő öt év stratégiájáról szóló prezentáción az ID.Californiát is bejelentették.

Egyelőre részleteket nem közöltek, csak annyit tudni biztosan, hogy a többi ID.Buzz variánssal egyetemben a németországi Hannoverben készül. A California név viszont árulkodónak tűnik, tehát jó eséllyel lakóautóra számíthatunk, de legalábbis túrázásra, kempingezésre optimalizált verzióra.

Transporterből ugye jelenleg is létezik California, mi is teszteltük, sőt nemrég Caddyből is mutattak be ilyen kivitelt. Az ID.California nyilván teljesen más lesz, Az ID.Buzzhoz hasonlóan az MEB platformra épül, de jó eséllyel megszórják majd olyan kellékekkel, amelyek egy áruszállítón fölöslegesek, az utazók és lakóautósok viszont üdvözölni fogják.

A sorozatgyártású ID.Buzz bemutatóját az eddigi információk szerint jövőre tartják meg. Az ID.Californiára tehát még biztosan várni kell néhány évet, de talán egy koncepciót vagy valamilyen kedvcsinálót már röviddel az ID.Buzz premierje után mutatnak nekünk.