Részletfotókon a Mitsubishi két újdonsága

2021.12.21. 09:57

Január közepén rendezik a Tokiói Autószalont, szokás szerint el is kezdtek csorogni a beharangozók és kedvcsinálók. A sort a Mitsubishi kezdte meg, két részletfotót és néhány sor magyarázatot osztottak meg a közönséggel, mindkét autó fontos lehet a márka jövője szempontjából.

Világviszonylatban kevésbé releváns a japán belpiacos miniautó kategória, mégis érdemes megemlékezni a most bejelentett Kei EV-ről. Egyfelől ez lesz az első második tisztán elektromos Mitsubishi, másfelől a hazai piacon továbbra is óriási jelentősége van ezeknek a modelleknek, közülük is ez lehet az első elektromos. Bár részleteket nem árultak el, a hátsó lámpa és a lemez domborulata alapján a Mitsubishi EK-X elektromosított változatáról lehet szó. A miniautó a Nissannal közös fejlesztés - testvérmodellje a DayZ -, így valószínűleg ők is a Mitsubishivel együtt mutatják majd be az elektromos minijüket.

A másik modell valamivel izgalmasabb, hisz az eddig kissé mostoha kontextusban emlegetett Ralliart jelvénye látható a megvillantott hátsó lökhárítón. A koncepció neve is ennyi: Ralliart. A képről egyáltalán nem derül ki, hogy milyen autóhoz tartozik a sportosra húzott, diffúzoros lökhárító, de mivel a Mitsubishi kínálata kizárólag SUV-kból és keicarokból áll - no meg a Mirage-ból - , valószínű, hogy valamelyik SUV kapja meg kezelést. A kommünké arra utal, hogy nem igazán a sportosságon lesz a hangsúly, inkább a kidolgozottság: “A Ralliart Conceptben összpontosul a Monozukuri (kézműves szaktudás) kihívások iránti mérnöki szenvedélyünk. A prémium hangulatú és határozott megjelenésű dizájn az "új Ralliart"-ról alkotott víziónkat tükrözi."

Videónk a márka szebb napjain született Evo X-ről: