761 lóerős villanykombi a Porsche Taycan Sport Turismo

2022.02.01. 06:06

Ha valakinek nem elég praktikus a négyajtós Porsche Taycan, de távol áll tőle a Cross Turismo szabadidőautós jellege, és a GTS modellek feszessége sem jön be, akkor itt a hagyományos kombi, mindenféle piros cérna és terepjárós műanyagok nélkül, ez a Taycan Sport Turismo.

Elöl 9, hátul pedig 45 milliméterrel több fejteret kínál a Sport Turismo, mint a Taycan limuzin változata és a rakterének nyílása is nagyobb az ötajtós kialakítás miatt. Csomagtartója a Bose hangrendszerrel szerelt modellek esetében 405 literes, aki viszont lemond a szebb hangzásról, az 446 liternyi motyót cipelhet magával a Taycan kombiban, az üléseket ledöntve pedig több mint 1,2 köbmétert. Az orrában továbbra is ott a több mint 80 literes üreg, melyben ideális helye van a töltőkábeleknek és hasonló cuccoknak.

Műszerfala akár teljes szélességében is kirakható kijelzőkkel, hiszen a digitális óracsoport és a megszokott központi érintőképernyő mellett a kezelőfelület is tapipados, továbbá az utas elé is rendelhető opciós kijelző. A rendszer vezeték nélküli telefontükrözést tud, de a legérdekesebb technológiai móka a napfénytető. Elektrokróm panoráma üvegtetejének Sunshine Control funkciója van, aminek így nem csak átlátszó és leárnyékolt állása van, hanem szegmensenként lehet sötétíteni.

Mindkét akkumulátor (nettó 71 és 83,7 kWh-sak) 22 perc 30 másodperc alatt tölthető 5-től 80 százalékig, ami azt jelenti, hogy 5 perc töltéssel 100 kilométernyi hatótávot is nyerhet a Porsche Taycan, ha ezt a teljesítményt kiszolgáló töltőről vesz áramot.

Alapmodellje hátsókerék-hajtású, a Taycan Sport Turismo alapból 326 lóerős és 5,4 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 230 km/óra. 358-492 kilométeres hatótávot ígér, a Performance Plus akksival és Overboost funkcióval a teljesítménye 476 lóerőre nő. 

Túllépve a Taycan 4S Sport Turismo-n (nagy akkuval 490 lóerő) és a GTS Sport Turismo-n (598 ló Overboosttal és 3,7 másodperces gyorsulás) ott a Turbo és a Turbo S Sport Turismo, melyek csúcsteljesítménye 680 illetve 761 lóerő, 3,2 és 2,8 másodperc alatt gyorsulnak 100-ra, hatótávjuk 524 és 591 km közé esik.

Visszapillantó

A Totalcar heti összefoglaló hírlevele

Keddenként kedveskedünk neked egy olyan cikkválogatással, amiket szerintünk mindenképp érdemes elolvasnod az előző heti term(el)ésünkből. Ráadásul szívhez szóló előszót is írunk hozzá! Iratkozz fel, hogy legyen miért várni a keddet!

Nézd meg Karotta videóját a Taycan-ról és hidd el, hogy a jövőben is fogunk kilinccsel előre autózni!