Kiszivárgott képeken az új Ford Explorer

2022.02.14. 06:05

Az Explorer egy eredetileg Amerikának készült SUV, az emissziós kvóták miatt azonban az európai bevezetéshez át kellett dolgoznia a Fordnak egy plug-in hibrid hajtással. Bár a típus nemrég átesett egy minimális frissítésen, a nagyobb megújulás sincs messze: kínai bemutatóját idénre tervezték, de ahogy az lenni szokott, már most előkerült róla néhány fotó.

A képeken látható SUV orra kisimult, az eddigi szűkebb hűtőrácsot egy nagyobb, öblösebb darab váltja, ami megszabadítja a formát a kisebb légbeömlőktől. Előlről az autó így jóval letisztultabb, összességében az elegánsabb Range Roverekre emlékeztet. Hátul komolyabb az átalakulás, megjelent a manapság divatos, hátsó lámpákat összekötő krómozott díszléc, amelyet körbe is futnak a C-alakú lámpatestek, alul új a lökhárító, amelyből már nem lógnak ki a pőre kipufogóvégek, helyettük integrált, krómozott nyílásokat kapott az autó.

A szintén korosnak ható beltéren is alakítottak, a képeken egy elnyújtott, az utas elé is némileg belógó képernyő fut végig a középkonzol tetején, ez a megoldás megfelel a modern elvárásoknak, és valószínűleg a Ford Mondeóban/Evosban látott hardver egy változatáról van szó. A széles képernyőn egymás mellett több alkalmazás is fut, jut hely a navigációnak, az autó állapotát érintő rendszereknek, de a multimédiának és a telefonos kapcsolatnak is.

A képeken természetesen a Kínának szánt verzió látható, amelytől mind az európai, mind az amerikai típus eltérhet. A forrás szerint júniusban lesz a bemutató, de hozzánk valószínűleg jóval később érkezik majd a frissített Explorer - ha egyáltalán.