Ilyen lesz az Audi A6 Avant E-tron

2022.03.16. 09:32

Alig egy évvel ezelőtt, koncepcióautóként mutatta meg az Audi az A6 E-tront. Tegnap még a szedán változatról láttak napvilágot kémfotók, most pedig az Avantról tettek közzé néhány részletfotót, és egy olyan ellenfényes képet, amelyből azért már jól kivehető az elektromos kombi tanulmány-változatának teljes alakja.

Annyit ebből biztosan leszűrhetünk, hogy egy elég nagy tengelytávú kombiról van szó, rövid első és hátsó túlnyúlással, hatalmas malomkerekekkel. Műszaki szempontból nem titok, hogy a Volkswagen-konszern új PPE (Premium Platform Electric) padlólemezére épül, amelyet kifejezetten elektromos autókhoz fejlesztettek a Porschével együtt, elsősorban prémiumkategóriás modellek számára.

Kétmotoros rendszerre számíthatunk, amelynek összteljesítménye 476 lóerő, nyomatéka bődületes, 800 newtonméteres. Mindezt összkerékhajtással igyekeznek átvinni az aszfaltra. A 100 kilowattórás akkucsomaggal a WLTP-szabvány szerint akár 700 kilométeres hatótáv is elérhető, a 800 voltos töltő használatával tíz perc alatt tankolhatunk fel 300 kilométerre elegendő áramot.

Az A6 Avant E-tron bemutatására már csak egyetlen napot kell várni, legalábbis ami a tanulmányt illeti. Ezt a március 17-i éves sajtótájékoztatón leplezik le.